Noticia

02-03-2023  SUBVENCIONS A EMPRESES PER A PROJECTES D'INNOVACIÓ DE PIME (INNOVA-CV) PER A L'EXERCICI 2023

RESOLUCIÓ de 21 de febrer de 2023, del president de l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial (IVACE), per la qual es convoca la concessió de subvencions a empreses per a projectes d’innovació de pime (INNOVA-CV) per a l’exercici 2023, amb finançament de la Unió Europea a través del Fons Europeu de Desenvolupament Regional.

OBJECTE

1. L’objecte de la present resolució és convocar, amb càrrec al pressupost de l’exercici 2023, la concessió de subvencions a empreses per a la realització de projectes d’innovació en el marc dels següents programes:

– Ajudes per a projectes d’Innovació de producte (INNOVAProD-CV)

– Ajudes per a projectes d’Innovació de procés (INNOVAProC-CV)

– Ajudes per a projectes d’Innovació en TEIC (INNOVATeiC-CV)

2. Les bases reguladores de la present convocatòria són les aprovades per l’Ordre 27/2016, de 25 de novembre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball, per la qual s’estableixen les bases reguladores per a la concessió d’ajudes en matèria d’R+D i innovació empresarial per l’Institut Valencià de Competitivitat Empresarial, IVACE (DOGV 7927, 29.11.2016), modificada per l’Ordre 17/2018, de 23 d’octubre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (DOGV 8410, 25.10.2018) i per l’Ordre 11/2022, de 13 d’octubre, de la Conselleria d’Economia Sostenible, Sectors Productius, Comerç i Treball (DOGV 9450, 17.10.2022); en aquestes bases s’estableixen les condicions de les ajudes en allò que no preveu aquesta convocatòria.

TERMINI I FORMA DE PRESENTACIÓ DE LES SOL.LICITUDS

1. La presentació de les sol·licituds s’ajustarà al que s’estableix en l’article 5 de l’Ordre 27/2016, de 25 de novembre.

2. El termini de presentació de sol·licituds s’iniciarà l’endemà de la publicació de l’extracte de la present convocatòria en el Diari Oficial de la Generalitat Valenciana (DOGV), i finalitzarà a les 23.59.59 hores del dia 12 d’abril de 2023. 

3. La tramitació tant de la sol·licitud, com en general del procediment, serà electrònica i requerirà que l’empresa sol·licitant dispose durant totes les fases del procediment de certificat de representant d’empresa –o de persona física per als empresaris i empresàries individuals– emés per l’Autoritat de Certificació de la Comunitat Valenciana, o per qualsevol entitat reconeguda en la Llista de confiança de prestadors de serveis de certificació establits a Espanya, publicada en la seu electrònica del Ministeri d’Indústria, Comerç i Turisme.

Així mateix, l’empresa sol·licitant podrà autoritzar una altra persona perquè realitze qualsevol tràmit relacionat amb aquesta convocatòria sempre que aquesta autorització conste en el Registre de representants de l’ACCV  (https://www.accv.es/servicios/registro-de-representantes/).

La tramitació de la sol·licitud, emplenada segons el model disponible en la pàgina web https://www.ivace.es, suposa la signatura d’aquesta i dels seus annexos, i es presentarà en el registre telemàtic de l’IVACE a través d’aquesta pàgina web.

4. La presentació de la sol·licitud portarà implícita l’acceptació de les bases, inclòs el que es disposa en aquesta convocatòria

.5. En el cas que per qualsevol circumstància una mateixa empresa sol·licitant presente diferents sol·licituds a l’actuació INNOVATeiC-CV, únicament es considerarà vàlida l’última registrada en termini.

6. Juntament amb el formulari de sol·licitud i la memòria del projecte signada electrònicament amb tots els seus annexos, l’empresa sol· licitant haurà d’aportar la següent documentació:

a) Relativa al compliment d’obligacions fiscals i amb la Seguretat Social: només serà necessari presentar la documentació acreditativa de trobar-se al corrent en cas que s’haja denegat l’autorització a l’IVACE per a la seua obtenció per mitjans telemàtics.

b) Relativa al compliment d’obligacions mediambientals: l’empresa haurà de presentar una declaració responsable signada electrònicament de trobar-se al corrent en el compliment d’aquestes obligacions en les instal·lacions on s’haja d’executar el projecte, i en la seua seu social en el cas que aquesta no coincidisca amb el domicili d’execució del projecte, segons el model disponible en la pàgina web de l’IVACE https:// www.ivace.es, apartat de Documentació annexa de la sol·licitud del programa. Amb posterioritat, i en funció de l’instrument mediambiental al qual estiga acollida, quan així se li requerisca per part de l’IVACE, haurà d’acreditar fefaentment el seu compliment –referit al moment de la concessió de l’ajuda– seguint les instruccions disponibles en el mateix apartat de la pàgina web de l’IVACE a dalt esmentat.

c) Relativa al compliment d’obligacions en matèria d’Igualtat d’Oportunitats: la sol·licitud porta incorporada una declaració responsable relativa a l’obligació de disposar d’un Pla d’Igualtat d’Oportunitats registrat, conforme al que es preveu en el Reial decret llei 6/2019, d’1 de març, de mesures urgents per a garantia de la igualtat de tracte i d’oportunitats entre dones i homes en el treball i l’ocupació, i en el Reial decret 901/2020, de 13 d’octubre, pel qual es regulen els plans d’igualtat i el seu registre i es modifica el Reial decret 713/2010, de 28 de maig, sobre registre i depòsit de convenis i acords col·lectius de treball. Amb posterioritat, en cas que haja declarat sí que disposar d’un Pla d’Igualtat registrat, quan així se li requerisca per part de l’IVACE haurà d’acreditar-lo fefaentment, referit al moment de la concessió de l’ajuda.

d) Relativa al compliment dels terminis de pagament previstos en la Llei 3/2004, de 29 de desembre, per la qual s’estableixen mesures de lluita contra la morositat en les operacions comercials: haurà de declarar aquesta circumstància en la sol·licitud normalitzada, i en cas que l’entitat no puga presentar en el Registre Mercantil compte de pèrdues i guanys abreujat, haurà d’acreditar el compliment dels referits terminis de pagament de manera fefaent, tal com s’indica en l’article 2.10.

e) Quan la despesa prevista siga igual o superior a 15.000 euros, IVA exclòs, haurà d’aportar juntament amb la sol·licitud, acreditació d’haver sol·licitat abans de la contracció de la despesa com a mínim tres ofertes de diferents empreses proveïdores sense vinculació ni entre elles ni amb l’empresa sol·licitant de l’ajuda, entenent per tals les que responguen a la definició de l’article 68.2 del Reglament de la Llei General de Subvencions, aprovat per Reial decret 887/2006, de 21 de juliol, i entre les ofertes haurà de triar la més econòmica. La mateixa obligació serà exigible quan amb una mateixa empresa proveïdora la despesa total realitzada en el projecte siga igual o supere, IVA exclòs, la quantia de 15.000 euros, devent, per tant, sol·licitar les ofertes abans de la contracció de cadascuna de les despeses.

Excepcionalment, per a les despeses corresponents a serveis o subministraments conclosos i facturats íntegrament amb anterioritat a la sol·licitud de la subvenció, no es requeriran ofertes alternatives.

Les ofertes hauran de seleccionar-se entre entitats amb paràmetres equiparables i complir els següents requisits:

– Requisits materials: les ofertes hauran d’estar prou detallades, especificant els treballs que han de realitzar-se i el seu preu, i hauran de ser comparables en el seu contingut.

– Requisits formals: les ofertes hauran d’estar datades, i contindre les dades que permeten la correcta identificació de la persona o entitat remitent, juntament amb el logo o el segell de l’entitat.

En cas de no optar per l’oferta més econòmica, haurà de presentar un informe justificant per què no s’ha triat aquesta oferta. Excepcionalment, en el cas que per les especials característiques del bé o servei no existisca en el mercat suficient nombre d’entitats que el subministren o presten, se substituirà la presentació de les tres ofertes d’entitats proveïdores pels següents documents:

1) Un informe explicatiu, signat per la representació legal, sobre les especials característiques del bé o servei que fan impossible la localització d’un mínim de tres entitats proveïdores d’aquest. No serà admés com a justificant de la no presentació de tres ofertes si el seu argument es basa en:

– Les característiques de l’entitat proveïdora (per exemple: «proveïdora habitual», o «subministradora única» sense que en aquest cas s’aporten més dades que l’acrediten, etc.)

– Les característiques genèriques del bé o servei (per exemple: «caràcter tecnològic del servei», etc.)

– Les característiques genèriques de l’empresa beneficiària (per exemple: «política de compres implantada i aprovada per la direcció», etc.)

2) Un annex a l’informe explicatiu amb documentació que acredite la cerca d’entitats proveïdores del bé o servei. La no presentació de les ofertes o de l’informe explicatiu que les substituïsca -conforme als requisits exigits-, implicarà que la corresponent despesa no es considere subvencionable.

7. La utilització del certificat electrònic per a la tramitació de la sol·licitud eximeix de l’obligació de presentar la documentació relativa a la personalitat jurídica. L’IVACE podrà obtindre a través dels registres corresponents qualsevol informació addicional sobre la personalitat jurídica de l’empresa sol·licitant, llevat que conste oposició expressa.

8. No serà necessari aportar cap documentació que ja figure en poder de l’IVACE sempre que es mantinga vigent i s’aporte una declaració de vigència a aquest efecte.

9. Amb caràcter previ a la concessió de les ajudes i amb la finalitat de comprovar el compliment dels requisits exigits en les bases reguladores, l’IVACE requerirà a les empreses sol·licitants la presentació de les declaracions de les ajudes de minimis rebudes en l’exercici fiscal en curs i dels dos anteriors, així com la declaració d’altres ajudes per als mateixos costos subvencionables.

10. En case que resulte una proposta de concessió a l’empresa superior a 30.000 euros, prèviament a la concessió IVACE li requerirà perquè en el cas que no puga presentar en el Registre Mercantil compte de pèrdues i guanys de forma abreujada, present una certificació emesa per auditor inscrit en el Registre Oficial d’Auditors de Comptes relativa al compliment dels terminis de pagament previstos en la Llei 3/2004, de 29 de desembre, segons preveu l’article 13.3.bis de la Llei 38/2003, General de Subvencions.

11. Quan la sol·licitud no reunisca els requisits exigits en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques, o no s’acompanye de la documentació que d’acord amb aquesta convocatòria siga exigible, es requerirà l’empresa sol·licitant perquè -en el termini de 10 dies hàbils des del següent de la recepció del requeriment– esmene la falta o aporte els documents preceptius, amb advertiment que si no ho fa es considerarà que ha desistit de la seua sol·licitud, prèvia resolució dictada en els termes previstos en la legislació administrativa.

Els requeriments es realitzaran per mitjans electrònics i s’entendran practicats o rebutjats en els termes que s’assenyalen en la Llei 39/2015, d’1 d’octubre, del procediment administratiu comú de les administracions públiques. En aquest sentit, si transcorren deu dies naturals sense que s’accedisca al contingut del requeriment, es considerarà que la notificació ha sigut rebutjada i es donarà per realitzat el tràmit de la notificació.

12. Es delega en la persona que dirigisca l’Àrea d’Empreses i Associacions de la Unitat IVACE Innovació la resolució de les incidències produïdes abans de la concessió, especialment les referides a desistiments, canvi d’empresa sol·licitant i canvi de projecte.

Informació Resolució i extracte

 

 

Tornar